Вътрешният министър Калин Стоянов категорично отрече да има чистка в МВР. 

...
Вътрешният министър Калин Стоянов категорично отрече да има чистка в МВР. 
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Не правя чистка в МВР

Вътрешният министър Калин Стоянов изрично отхвърли да има чистка в Министерство на вътрешните работи.  Той удостовери думите на премиера, че министърът на вътрешните работи има своите пълномощия да подбере екипа от чиновници, с които ще работи.

Каза, че изрично шефовете на полицията не се сменят по политически аргументи и това не е подготовка за локалните избори, написа Българска национална телевизия.

" Поставям хора, на които, преди всичко вярвам и смятам, че ще се оправят доста по-добре от досега настоящите ръководители. Това е избор на екипа, с който ще работя. Не съм удовлетворен от работата на шефовете и считам, че има други чиновници, които ще се оправят по-добре и ще надградят резултатите ", сподели Стоянов.

Той отговори на въпрос на някогашния вътрешен министър Демерджиев, който го попита кой кадрува в Министерство на вътрешните работи по този начин:

" В Министерство на вътрешните работи кадрува министърът на вътрешните работи. Ако по негово време е имало други хора, които са кадрували, това си е негов проблем ".

Стоянов е в Пловдив, с цел да показа новия шеф на полицията в града. Това е Георги Чергов, който е кадър на ГДБОП. До оставката на досегашния шеф Васил Костадинов се стигна след серията митинги на жителите от Цалапица против забавеното следствие на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Междувременно беше отхвърлен краткотрайно от поста и началникът на Районното полицейско ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.

Министър Стоянов съобщи, че познава чудесно качествата, опциите и опита на Георги Чергов и най-много резултатите, които е постигнал.

" Аз персонално съм работил с него в предходното си качество като шеф на ГДБОП. Гласувам му доверие, уверен съм, че оптимално бързо ще оправдае това доверие ", сподели министърът.

Първите задания, които му се слагат, е изрично да се избегнат случаи като тежкото закононарушение в Цалапица.

Стоянов съобщи, че се надява да потуши напрежението там. Разбира хората и се надява оптимално бързо упрекнатият за убийството да бъде доведен в България и да бъде осъден. В момента се работи в тясно взаимоотношение с партньорските служби, където се допуска, че се намира причинителят.

По-големият състав на жандармерията в града Стоянов обясни като процесуално-следствените дейности, които през днешния ден ще се правят там. Направена е съгласуваност със службите, които да припокрият региона и да не позволен публични нарушавания. Ще се прави следствен опит, сподели Стоянов.

Министърът посочи, че и сега текат инспекции в районното ръководство в Стамболийски. Очаква се резултат в скоро време. До момента е открито, че има " тотално скъсана връзка сред ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив и районното ръководство ".

" Категорично декларирам, че откакто сме подготвени с резултатите, всички чиновници на ОДМВР-Пловдив и районното ръководство, които са направили непозволени дейности или са бездействали, ще понесат своята отговорност, в тази връзка и наказателна ", сподели Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР